βιογραφικο
  Gallery | f-Manolo Kasimatis biografia

Ο Μανώλης Κασιμάτης (Αθήνα 1958) πήρε τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας από τον πατέρα του (φωτογράφος-φωτορεπόρτερ της εφημερίδας ΑΥΓΗ περιοδου 1955-1964). Σπούδασε Γραφικές Τέχνες-Γραφιστική, εκτύπωση οφσσετ , ηλεκτρονική τυπογραφία-ψηφιακή επεξεργασία Παρακολούθησε γενικα και εξιδεικευμένα σεμινάρια φωτογραφίας στις σχολές LEICA AKADEMY, E.S.P. BLOU UP και  σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης βίντεο. Επισης εξιδικευμένα σεμιναρια για Γραφικες Τέχνες, ιστορία Μ.Μ.Ε., ιστορία τέχνης και ιστορία κινηματογράφου.
Μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής εταιρείας ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ, της ΑΚΠΙ και της πειραματικής φωτογραφικης ομαδας PROVA D` ARTE. Μέλος των Φίλων Φωτογραφικών Αρχείων και αναμνήσεων. Μέλος του Φοίβου-Οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων των επαγγελματιών δημιουργών φωτογράφων.  Φωτογραφικά εργα του διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς στην Ελλαδα και το εξωτερικό, και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, καταλόγους-λευκώματα και σε φωτογραφικές σελίδες στο διαδίκτιο.Εχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην ελλαδα και το εξωτερικό. Ηταν μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας, του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Ενώσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών και εξεταστής πιστοποιησης αποφοίτων ΙΕΚ φωτογραφίας.
Ειναι εκδότης του φωτογραφικού περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ και του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ. Διετέλεσε αρθρογράφος-συνεργάτης του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ, καθώς και συνεργάτης στα περιοδικα Αντιλήψεις, Φωτογράφος. Εχει ασχοληθεί με την δημιουργία ταινιών μικρού μηκους σε φορμα SUPER 8. Ήταν μέλος της κινηματογραφικής ομάδας ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ και σχεδιαστής του ομώνυμου περιοδικού της, και μέλος της πολιτιστικής εταιρείας ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ που έχει σκοπό την καταγραφή και αξιοποίηση του ερασιτεχνικού κινηματογράφου.Συνδημιούργησε μία μελέτη για την ίδρυση ενός Ελληνικού Ινστιτούτου φωτογραφίας (Ε.Ι.Φ.).
Εκανε εισηγησεις σε συνέδρια και ημερίδες για την φωτογραφία.
Οργάνωσε και επιμελείται με φωτογραφικές εκθέσεις και άρθρα το φωτογραφικό δημιουργικό έργο του πατέρα του Στέλιου. Έχει επίσης επιμεληθεί εκθέσεις φωτογραφικών ντοκουμέντων από τις φυλακές και εξορίες της περιόδου 1943-74 και ταυτόχρονα μελετάει την

This folder is empty!